FlashForge Finder Special Edition

kr6,290.00

FLASHFORGE FINDER HVIT med totalt 4stk ulike 600gram PLA filament hvit transparant rød blå variant med.

1 på lager

Varenummer: 1174 Kategorier: ,

Beskrivelse

Med 4 ruller! Flashforge Finder är en lättanvänd, kompakt och prisvärd 3D-skrivare som lämpar sig till både nybörjare och erfarna användare. Finder känns modern och passar utmärkt på både kontoret, i elektronikverkstaden, i hobbyrummet och i klassrummet. Tack vare dess genomtänkta design och stabila chassi, är den både portabel och tålig. Flashforge Finder ger högupplösta printresultat – med så tunna lager som 0,05 mm – och kan printa med PLA-filament. För många 3D-modeller kan man dessutom printa i ECO PLA Wood, ECO PETG och ECO TPU (med SHORE-värden 95A, 60D och 64D).

Flashforge Finder inkluderar ett CT Special Edition för att få ett attraktivt värdepaket för att komma igång direkt och hålla dig igång ännu längre:

 • Fem rullar PLA filament
 • Extern spolhållare för Flashforge Finder
 • Tre stycken ark blå byggytor
 • Palettkniv för smidig borttagning av 3D-utskrifter från byggplatta
 • hvit rød transparant blå a 600 gram
 • Altså totalt 4 ruller 600gram PLA med i pris her, koster opp mot 445 pr stk på dustin for 600gram.
 • 3D-skrivarens avståndsmätare för byggplattan, materialnivåavkännare, stöd för Wi-Fi, medföljande USB-minne och lättnavigerad tryckkänslig skärm gör att man snabbt kommer igång med 3D-printing. Den passar därför utmärkt i miljöer där en eller flera personer ska ha tillgång till 3D-skrivare.
 • Flashforge Finders chassi består av stryktålig formsprutad ABS-plast och är konstruerat för att ge optimal stabilitet och funktion. Det inbyggda nätaggregatet, hölje för filamentspole och LCD-skärm gör att maskinen känns kompakt och lätthanterlig, då inga detaljer sticker ut från 3D-skrivarens yttermått.
  3D-printspetsen i Flashforge Finder har en välfungerande kylfläkt som effektivt blåser kylluft på 3D-utskriften från fyra håll, vilket ger formkorrekta och skarpa 3D-utskrifter i PLA-plast. Styrelektroniken i Finder ger en mycket tyst gång vilket innebär att man knappt hör stegmotorerna (50 dB eller t.o.m. lägre) när printhuvudet rör sig.PRAKTISK BYGGPLATTA
  Den löstagbara byggplattan kan enkelt skjutas in och ur 3D-skrivarens byggplattform. När 3D-utskriften är klar, tar man ut plattan och lägger den på en bordsyta där man bekvämt och tryggt kan peta loss den 3D-printade modellen.Plattans byggyta består av en glasskiva som är helt plan. Denna är täckt av en tjock självhäftande plastyta på vilken 3D-utskriften fäster vid printing. Denna utbytbara hinna är mycket slitstark och varar så länge den hålls ren och hel. Alternativt kan man 3D-printa direkt på glasytan om den t.ex. täcks med limstift. Det går också bra att täcka glasskivan med blå maskeringstejp som modellen fäster på.Byggplattan i Flashforge Finder är inte uppvärmd eftersom 3D-skrivaren är optimerad för utskrifter i PLA-plast, vilket inte kräver värme från byggytan. Detta ställer lägre krav på underhåll och resulterar i snabbare 3D-utskrifter. Den ouppvärmda byggplattan bidrar till att göra Flashforge Finder säkrare i jämförelse med andra 3D-skrivare då man inte bränner sig på byggplattan. Perfekt i en skolmiljö!Byggvolymen för Flashforge Finder är 140 x 140 x 140 mm, vilket räcker i storlek för de flesta föremål. Vid behov att 3D-printa större objekt kan man enkelt dela upp modeller i två – eller fler – segment i medföljande mjukvaran FlashPrint. Dessa delar kan sedan skrivas ut var för sig och fogas samman genom limning eller svetsning.KALIBRERING AV BYGGPLATTAN
  En 3D-skrivares tillförlitlighet bygger till stor del på att byggplattan är justerad så att den ligger i nivå med X- och Y-axeln, samt att den har rätt avstånd från 3D-printspetsen. Flashforge Finder har en inbyggd avståndssensor som i kombination med vägledande instruktioner via den tryckkänsliga LCD-skärmen gör kalibrering av byggplattan till en enkel process.
  För normalt bruk behöver man endast kalibrera byggplattan första gången man använder 3D-skrivaren. Därefter håller plattan rätt nivå och lutning. Vid behov kan byggplattan behöva kalibreras för bästa resultat.STANDARD 1,75 MM FILAMENT
  Flashforge Finder använder sig av standard PLA 1,75 mm filament. Spolutrymmet har plats för mindre 600g rullar och finns att skaffa via denna länk. Flashforge Finder kan dessutom 3D-printa i ECO PETG, ECO PLA Wood och ECO TPU (med SHORE-värden 95A, 60D och 64D), för detta krävs lite experimenterande och tålamodd. Då ECO-filamenten säljs på 1 kg-rullar, får dessa inte plats i Flashforge Finders inbyggda filamenthållare. Därför skickas det med en Extern Spolhållare man bygger ihop själv (eller skriver ut fler av här) för att effektivt köra 1kg-rullarna.INBYGGD FILAMENTHÅLLARE
  Flashforge Finder har en särskild hållare för filamentspolarna och fälls smidigt in i ett skräddarsytt utrymme i 3D-skrivaren. Därmed sticker spolen inte ut från maskinen samt hålls skyddad från damm och smuts.
  Spolhållaren har en inbyggd funktion som känner av om det finns filament kvar på spolen. Om man startar en 3D-utskrift som kräver mer plast än det som finns i spolen, känner Finder av detta och pausar 3D-utskriften. Genom en instruktion på skärmen kan man sedan fylla på nytt material och återuppta 3D-utskriften från där den pausades.
  Funktionen för avkänning av filament går att stänga av under maskininställningar i LCD-skärmen. Flashforge Finder kan också använda PLA-filament från andra spolar (t.ex. 1 kg eller större) om dessa hängs upp och plasttråden leds ner till 3D-skrivaren.TYDLIG PEKSKÄRM
  Flashforge Finder har en tydlig tryckkänslig färgskärm placerad längst upp i mitten av 3D-skrivaren. Dess placering och lutning gör det lätt för operatören att läsa av informationen och trycka på skärmen.
  Gränssnittets stora ikoner – med både grafik och text – gör det enkelt att använda 3D-skrivaren och förstå alla inställningar. Genom skärmen kan man bland annat förvärma spetsen, starta utskrifter från en fil på internminnet eller på ett USB-minne, samt nå 3D-skrivarens alla inställningar.3D-PRINTPROGRAM
  3D-utskrifter på Flashforge Finder bereds med det medföljande programmet FlashPrint. Det är gratis att installera på obegränsat antal datorer och finns för både Mac OS X och Windows operativsystem.
  I mjukvarans enkla gränssnitt finns byggvolymen representerad i 3D, där man importerar den eller de 3D-filer man vill skriva ut i plast. Alla objekt kan i programmet skalas, roteras och placeras på önskad plats på byggplattan. Om man importerar flera filer, kan programmet automatiskt placera dem effektivt på byggplattan i ett kompakt läge.
  Med funktionen “Supports” kan man automatiskt eller manuellt skapa stödytor för de objekt som eventuellt kräver stödstrukturer pga. för mycket överhäng. Dessa stödpelare 3D-printas i samma material som objektet och kan sedan enkelt brytas loss efter utskrift.
  I FlashPrint finns färdiga profiler för 3D-printing i följande upplösning: låg, normal, hög, och super. Det går även bra att ändra värdena manuellt för den som vill finjustera och experimentera med inställningarna.
  Med funktionen “Cut” kan 3D-filer delas upp i två eller fler delar. Detta lämpar sig t.ex. när ett objekt är för stort för byggvolymen och behöver printas i flera pass. I vissa fall kan det även vara fördelaktigt att dela upp en modell i flera delar så att varje del skrivs ut enklare eller snabbare, t.ex. utan behov av stödmaterial.
  FlashPrint kan också öppna vanliga 2D-bilder i formaten .jpg, .png och .bmp. Programmet gör sedan om bilden till en 3D-modell där färgintensiteten för varje pixel bestämmer tjockleken i 3D-modellen.
  Användaren kan bestämma storlek och höjd för modellen. Denna funktion gör det enkelt att t.ex. skapa textskyltar, stämplar, m.m. av vanliga svartvita bilder!
  Vid utskrift skapar FlashPrint en 3D-printfil som kan föras över till Finder via USB-kabel (ingår), trådlös Wi-Fi eller som en fil som kopieras till ett vanligt USB-minne (ingår) som förs in i 3D-skrivarens sida. Utskriftsfilen startas sedan genom kommandon på pekskärmen.
  Flashforge Finder bygger på en öppen 3D-printstandard vilket gör att man även kan använda 3D-skrivaren med tredjepartsprogram såsom det funktionsrika Simplify3D.
 • Farge er hvit ikke rød ellers lik, har WIFI USB og USB-stick 8GB med
 Specifikationer
Allmänt
Tillverkare FlashForge
Mått och vikt
Yttermått bredd 42 cm
Yttermått djup 42 cm
Yttermått höjd 42 cm
Vikt 11.7 kg

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “FlashForge Finder Special Edition”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *